Pärlor i kollage

Halsband med pärlor och diamanter för 50 miljoner kronor!

Vad sägs om ett halsband med pärlor och diamanter värt drygt 50 miljoner kronor?
Ett sådant pärlhalsband fick skådespelerskan Monica Bellucci äran att bära under den 73:e upplagan av Filmfestivalen i Venedig.

Som vanligt vimlade det av den filmstjärnor, shower och intressanta filmer på den glamourösa filmfestivalen. Bellucci var på plats för att marknadsföra filmen The Milky Road, av regissören Emir Kusturica.

Som brukligt har den röda mattan i år, precis som alla tidigare år, kantats av skådespelare och regssörer som strosat in på galapremiärer och visningar i stilfulla kostymer och eleganta klänningar. Gärna kombinerat med dyrbara smycken och juveler. Som halsbandet med pärlor och diamanter som Bellucci bar.
När det vankas filmfestival har stylister och designers bråda dagar!

 

Jag har sett gult eller vitt guld med diamanter, rubiner, safirer, pärlor och andra ädelstenar lysa upp catwalken under dessa dagar, Ädelstenar har en så vacker glans!

hangsmycke-fran-juwelo

Hängsmycke från Juwelo.

Stjärnor, pärlor och juveler

En av huvudattraktionerna på festivalen var för mig alltså Monica Bellucci. Och det unika smycke hon bar på sin väg längs röda mattan väckte mycket uppmärksamhet,

Det är ett halsband av fyra varv med pärlor och diamanter som innehar ett hängsmycke med en ädelsten som faller över halsen.

Smycket är signerat Cartier, det lyxiga modehuset som skådespelerskan är ambassadör för i officiella sammanhang. Halsbandet har värderats till över 5 miljoner euro, dryga 50 miljoner kronor!
Med det i åtanke är det kanske inte så konstigt att Monica eskorterades av hela fyra livvakter (alla i moderiktiga kostymer). De följde noggrant filmstjärnans steg. Direkt efter visningen placerades också de dyrbara juvelerna omedelbar i säker förvaring.

Självklart var det inte bara Bellucci som hade iögonfallande smycken på festivalen. Andra ledande modehus och smyckestillverkare gjorde sig också tillkänna. Svenska Alicia Vikander kom med ett vacker spänne i håret som tillverkats av Bulgari. Alicia hade även ett matchande ring från Bulgari. Väldigt snygga grejer!
Även amerikanska Tiffany & Co och schweiziska diamantspecialisten De Grisogono var representerade på röda mattan. Det saknades med andra ord inte glamour, guld, platina och diamanter på festivalen!

Men enligt mig och många andra juvelälskare så var det utan tvekan kombon Bellucci/Cartier som stod för det mest praktfulla framförandet på hela festivalen. Jag längtar redan till nästa år för att få se nya spännande kreationer!

Läs mer om pärlor och andra ädelstenar i juwelos ädelstenslexikon. I vinter lanseras även vår webbshop!