armband

Armband – både mode och tradition

Jag tänkte skriva om armband i dag. Jag älskar snygga smycken. Min andra passion är resor. Min tredje är att upptäcka nya saker och platser. Mina intressen går ofta hand i hand.

Vanligtvis brukar jag planera mina resor i förväg. Fast när jag åkte till Australien var det faktiskt tvärtom. Jag fick en spontan idé om att åka till Australien. Först kändes det lite galet, men på kort tid förvandlades idéen till en realitet.

Jag åkte till Sydney, staden med tusen överraskningar. Den friska luften och havets doft, solens färg, storstadspulsen. För mig är Sydney arketypen för en modern stad. Kosmopolitansk i ordets bästa bemärkelse

Inutil förklara min förvåning att upptäcka en helt annan stad: cosmopolitan i ordets bästa bemärkelse. En smältdegel av språk, kulturer, religioner och färger i en underbar utbyte mellan gammalt och nytt, mellan gammalt och nytt, mellan vintage och kitsch.

Här samsas majestätiska Sydney Opera House, som är en av de mest betydande arkitektoniska byggnaderna från nittonhundratalet, med underbara Bondi Beach där surfare rider på gigantiska vågor. Ordet Bondi har aboriginskt ursprung och betyder fritt översatt “vatten som kraschar mot klippor”.

I denna stad, så långt från Europa, beslutade jag mig för att tillfredsställa min nyfikenhet och gå till marknaden i Sydney. Jag tycker om marknader. Det är platser där en stads atmosfär samlas och andas. Det ligger i luften.

I sydneys saluhall kan du köpa dagligvaror, likväl som en rad andra slags objekt, från det normala till det galna. 🙂

Jag har utvecklat en stor passion för armband, och det finns ingen bättre plats än marknaden i Sydney för att hitta ett oändligt urval av armband med snygga ornament. Jag började jaga de mest färgstarka och originella armband jag kunde hitta för att ta med hem till Europa. att ta den gamla kontinenten.Till slut hittade jag en favorit att ta med hem till min armbandssmaling, ett vackert och färgglatt smycke med en uppsjö av härliga färger.

armband-fran-juwelo

Armband från Juwelo

Historik och tradition med armband

Det finns armband som är mycket ljusa och stora, eller mindre och mycket eleganta och stela armband med olika stilar. De kan vara enkla, dekorerade eller täckta med tyg, satin, och andra tyger. Vissa är prydd med pärlor eller ädelstenar.

Armband med ornament anses vara tradition att bära för kvinnor med ursprung i södra Asien, som Indien, Pakistan och Bangladesh. Det är en vanlig tradition i dessa områden att en blivande hustru bär armband med flera lager på dagen för äktenskapet. Sedan tar de av ett lager per dag. Smekmånaden tar slut när det sista lagret av band tas av.

Armband har skapats med allsköns material. Från metall och läder till plast. Förutom ädelstenar kan man även pryda dem med andra stenar, snäckskal, kristaller eller metaller. På grund av den stora variation som finns så kan så klart även priserna variera väldigt mycket.

Du kan ta en titt på juwelos utbud av armband på denna länk som leder till vår tyska webbshop

Mer armband från Juwelo

Mer armband från Juwelo